Fidelitas Esztergom

A Fidelitas Esztergom csoportját 2002-ben alapították nemzeti, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású fiatalok. Csoportunknak jelenleg 50 tagja van. Rendszeresen szervezünk programokat (könyvbemutatók, filmvetítések, kirándulások, Polgári Est, karitatív tevékenység, stb...) Csoportunk szívesen látja és várja az aktív munkában részt venni kívánó fiatalokat! esztergom.fidelitas.hu

Friss topikok

Polgári gondolkodású fiatalok fóruma

2010.08.31. 13:23 Fidelitas Esztergom

A Fidelitas és az MKP Via Nova ICS együtt kopogtat Esztergomban

A Fidelitas és az MKP Via Nova ICS mindkét országban ősszel esedékes önkormányzati választások fontosságát szem előtt tartva megerősítette a már évek óta jól működő kapcsolatát és ezúttal aktivistái ajánlószelvény – köznéven „kopogtatócédula“ gyűjtésben segítettek Esztergomban. Nagy Péter a Via Nova Ifjúsági Csoport országos elnöke kimondottan hasznosnak találja a „kopogtatás“ törvény biztosította hagyományát, és aktivistáik segítségét nemcsak a Fidesz jelöltjei támogatására, hanem a szlovákiai őszi választásokon induló jelöltek tapasztalatszerzése terén is hasznosnak találja. „A szlovákiai politikai kultúrából valahogy kimaradt a választópolgárral való közvetlen kapcsolattartás. Ezt a legfontosabbnak épp az önkormányzati szinten tartom, ezért is döntöttünk úgy, hogy jelöltjeink hasznossá téve magukat, tapasztalatot gyűjtenek Magyarországon."

 

Heer Ádám a Fidelitas Komárom-Esztergom Megyei Választmányának elnöke természetesen pozitívan fogadta a megkeresést: „Sportnyelven szólva a tavaszi országgyűlési választás „csak” az első forduló volt. Az október 3-ai önkormányzati választáson dől el, hogy az ország végleg letöri-e a korrupciós ügyekben fuldokló szocialisták és udvartartásuk hatalmát. Ezért is nagyon örültünk a Via Nova ICS megkeresésének, hiszen minden segítségre szükségünk van. A Via Novával, amúgy is évek óta aktív kapcsolatunk van, közös célunk, hogy a határ két oldalán élő magyar fiatalokat közelebb hozzuk egymáshoz. Erre most óriási lehetőségünk van, hiszen Magyarországnak olyan kormánya van, amely az elmúlt évek kormányaival ellentétben kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyarokra. A magyar és szlovákiai önkormányzati választások után új lehetőségek nyílhatnak a két ifjúsági szervezet együttműködésében. Nagyon bízom benne, hogy az MKP minél hamarabb rendezi sorait és megújult erővel folytatja munkáját a szlovákiai magyarok ügyéért.”

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása