Fidelitas Esztergom

A Fidelitas Esztergom csoportját 2002-ben alapították nemzeti, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású fiatalok. Csoportunknak jelenleg 50 tagja van. Rendszeresen szervezünk programokat (könyvbemutatók, filmvetítések, kirándulások, Polgári Est, karitatív tevékenység, stb...) Csoportunk szívesen látja és várja az aktív munkában részt venni kívánó fiatalokat! esztergom.fidelitas.hu

Friss topikok

Polgári gondolkodású fiatalok fóruma

2011.05.01. 20:23 Fidelitas Esztergom

Az Ezerarcú Kommunizmus Panoptikuma

Igen, ott voltam. Elmentem a Városligetbe az MSZP majálisra. Kolbászt ettem, fotóztam, videóztam és vettem Kádáros, meg ifjú szocialista kitűzőket, hogy megmutathassam majd az unokáimnak, milyen „szép” világ volt itt a Városligetben.

A viccet félretéve, jó ideje gondolkodtam már azon, hogy érdemes lenne megnézi egy igazi, hamisítatlan balos majálist. Csupán tudományos kíváncsiságból. Mindig is érdekelt, hogy milyen a hangulat egy ilyen rendezvényen és hogyan működik ez az össznépi „kommunistáskodás”. Sokáig idegenkedtem ettől a szóhasználattól, de az, amit Hiller és Gyurcsány ma előadott az tankönyvbe illő. Igazi, kőkemény kommunista tempó.

Gyurcsány -a „Kárpátok géniusza”- egészen odáig merészkedett, hogy munkásnak titulálja magát, akinek ég a szeme a fonógép mellett, akinek 50.000 Ft-ból kell megélnie. Fonógép, 50.000 Ft? Miről beszél? Ez az ember teljesen elvesztette realitás érzékét, és még finoman fogalmaztam. A „sok” megvezetett meg csak tapsikol, bosszúvágytól fűtve ordibálja, hogy „Orbán takarodj!”, hogy „no pasarán”, amiről tegnap még azt se tudták, hogy eszik-e vagy isszák (valószínűleg még ma se). Van ennek az egésznek egy szolid kis bája, szinte érezni lehetett a levegőben, hogy most aztán jól megmutatjuk ennek a fideszes bandának. Most aztán minimum háromszor adjuk vissza, (mint Ludas Matyi) mind azt a „szemétséget”, amit ezzel a drága jó gyerekkel, szegény Ferikénkkel csináltak. Hiller meg jön ezzel az ócska „szegény gyerek is mehessen iskolába”, meg „ne csak a gazdagoké legyen az iskola” szöveggel. Drága jó Hiller elvtárs, nem tetszik már emlékezni? Hát ki vezette be a tandíjat?  Mert nem a gonosz tündér az biztos. Kovács „merjünk kicsinek lenni” László meg még mindig űzi az ipart, mint valami örökmozgó pártállami dinoszaurusz, ami itt maradt örök figyelmeztetésül a kádárkorból. Csak köpködte, köpködte tele fáradhatatlanul vérlázító hazugságaival, hogy majd rászakadt az ég, azt a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes mikrofont.

Közben azért nézegettem a közönséget is. Ferenc nyáját, Kádár népét… Hát… Inkább nem mondok semmit. Öregek, keserűek és tele vannak gyűlölettel. Egy kicsit sajnálom őket, elhitték a legolcsóbb dumát, ami csak létezik a történelemben: „Gyere, állj mellénk és elvesszük a gazdagoktól, ami nekünk jár.” Ugyan már… Láthattuk a „puritán” Kádár elvtárs luxusnyaralóit, magánvonatát és festménygyűjteményét. A szocialisták söjtöri rókagombás lakomáit és Feri meg Klára asszony szerény hajlékát. Cserébe mit kaptak a baloldali szavazók jutalmul? Azt, amit a jobboldaliak büntetésül: megszorítást, lesajnálást, megaláztatást és kirabolt országot. Most meg örülnek Ferinek. Hát nem csuda jó?

De nem csak az MSZP-hez néztem/néztünk be. Beugrottam a Munkáspárthoz is. Az is megér egy misét, hogy stílszerű legyek. Vörös lepedőbe csavart fák, kommunista dalok ordítják túl a másik sátorból dübörgő szocdem zenekart, akik teljes képzavarban leledzve nyugati, imperialista zenét, Led Zeppelint, Black Sabbath-ot nyomnak (amúgy egész jól) vörös overállban és gumicsizmában, narancssárga gitáron. Hatalmas Marx képek, vörös zászlók és önkényuralmi jelképek tömege. Vajon miért nem tesz semmit ilyenkor a hatóság? Vagy a világon a legtöbb embert, több mint százmillió emberi lényt legyilkoló kommunizmus vörös csillagát nem akarják meglátni a rend éber őrei?

Szóval nem volt semmi. Mintha valamilyen furcsa panoptikumban jártam volna. Idős, viaszarcú, megkeseredett szocik és kommancsok itták a langyos kőbányait az 1400 Ft-os kolbászhoz ezen a szomorú, esős május elsején. A kommunizmus ma ismét megmutatta ezerarcúságát: a szerencsétlen, nincstelen proletártól, aki boldog, ha végre pár száz sorstársával közösen szidhatja Orbánt, a félidióta Baloldali Fronton, Kádár Baráti Körön át (Baráti Kör egy gyilkosnak? Hová lesz a világ???) egészen a Gyurcsány és Hiller féle köztársaságot féltő neokommunistáig.

Végezetül engedtessenek meg még egy gondolatot: kíváncsi lennék, hány Gyurcsány hívő gondolkodott el rajta, hogy milyen diktatúra is az ahol nyugodtan, nyilvánosan lehet szidni a kormányt, „tömegbe” gyűlve el lehet küldeni melegebb éghajlatra a miniszterelnököt, nap, mint nap kénye-kedvére köpködheti a baloldali libsisajtó a kormánypártot, noha szerintük megszűnt a sajtószabadság és mégis milyen kemény diktatúra az, amelyben vörös csillagba öltözve lehet bohóckodni a főváros közepén?

Nos, igen, itt aztán fene nagy diktatúra van, csak győzzük szidni… :)

 

Képek itt: www.facebook.com/media/set/fbx/

 

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V.I.B. 2011.05.04. 20:36:28

Nagyszerű írás.
Még kiegészítésként megemlíteném a narancssárga, "Ezt érdemlik" felirattal ellátott boxgépet. Itt jól meg lehetett ütni a Fideszt. Vicces volt nagyon.

Fidelitas Esztergom · http://esztergom.fidelitas.hu 2011.05.04. 20:46:34

És az még ki is maradt, amikor Kovács elvtárs szerint a Fidesz miatt már a nap se süt. Komolyan mondom ki lehetne vinni középiskolai osztályokat, hogy egy kicsit "élőben" is megcsapja az orrukat a kommunizmus itt ragadt penész szagú lehelete. + Aki, az hiszi, hogy csak a "szokás" jobboldali komcsizós dumáról van szó, az győződjön meg róla jövőre saját szemével. :) (ezek jövőre se fognak változni) :(
süti beállítások módosítása