Fidelitas Esztergom

A Fidelitas Esztergom csoportját 2002-ben alapították nemzeti, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású fiatalok. Csoportunknak jelenleg 50 tagja van. Rendszeresen szervezünk programokat (könyvbemutatók, filmvetítések, kirándulások, Polgári Est, karitatív tevékenység, stb...) Csoportunk szívesen látja és várja az aktív munkában részt venni kívánó fiatalokat! esztergom.fidelitas.hu

Friss topikok

Polgári gondolkodású fiatalok fóruma

2009.06.14. 18:22 Fidelitas Esztergom

Ez a harc lesz a végső?

Június 7.-én választott az ország. A választópolgárok némi túlzással egyöntetűen mondták ki: Elég! A Fidesz elsöprő győzelmet aratott. A Jobbik Morvai Krisztinának köszönhetően előlépett harmadik (vagy talán lassan második?) erőnek. A kommunista utódpárt, az MSZP történelmi vereséget szenvedett: Nagyjából félmillió választó vette a fáradságot, hogy vasárnap a szoci listához húzza be az ikszet. Bár ha úgy nézzük, még ennek is örülhetnek.

 

Az elmúlt héten sok elemzést hallhattunk, láthattunk és olvashattunk különböző fórumokon. Az elemzések fő csapásvonala általában a Jobbik sikerét és annak okait firtatták. Éppen ezért ezzel most nem nagyon kívánok foglalkozni. Legyen elég annyi, hogy véleményem szerint a Jobbik sikerének kulcsa egyetlen név volt: Morvai Krisztina. Szinte úton-útfélen azt hallottam, hogy legalább a Morvai jusson be a Jobbiktól az EP-be. A több mint négyszázezer „radikális” szavazat identitása –véleményem szerint- inkább volt „Morvait az EP-be”, mint Jobbik. Hogy ez most gond vagy sem és, hogy kinek jó vagy sem, az még a jövő zenéje.

A Jobbikról ennyit, és most rá is térnék bejegyzésem fő témájára: Az MSZP katasztrofális vereségére, annak okaira és, hogy most akkor mi lesz itt.

Magyarország a szocialisták hét éves országlása alatt a társadalmi élet minden szintjén kivérzett, lesatnyult és a totális csőd szélére jutott. A „2002-és és 2006-os MSZP-SZDSZ szavazók” azt kapták jutalmul, amit a jobboldaliak büntetésül. Elbocsájtást, adóemelést, elvonást, járulékemelést, becsődölt hiteleket, értéktelen forintot, stb., no meg a felejthetetlen Qrvaországot, pannon pumát, haveri kutyát, és persze SÜN!!!ök százait.  Mondhatni kész állatkert ami itt van, de ott legalább van mit enni és télen fűtik is a ketreceket. Itt már sokaknak se étel, se fűtés, se semmi, csak az adósságketrec ill. csapda.

De tévedés lenne azt hinni, hogy csak Qrvaország átvert választópolgárai fizetik a szoclib kormányzás árát és azt hiszem éppen ez a lényeg: Az MSZP és az SZDSZ ugyanúgy fizet, mint Magyarország RT. körbetartozó lakosai, csak ők másképpen. Persze a szoci fővezérek nem szenvednek a számlák tömegeitől, Challengerként emelkedő havi törlesztésektől, a zsebpénznyi fizetésekből való napról-napra éléstől. De június 7.-e fényében immár az elbocsájtás rémétől ők is remeghetnek. Az elmúlt hét év katasztrofális kormányzásának ők is a vesztesei, méghozzá szó szerint. Az ehhez kapcsolódó gazdasági világválság csak hab volt a tortán. A „szakértői kormányok” sora, haverjaikkal karöltve szépen lassan felemésztette az országot. Gazdaságilag, kulturálisan és erkölcsileg is. Az köztudott tény, hogy a szocialistáknak az utóbbi kettő nem igazán kellett a kormányzáshoz, de pénz nélkül még ők sem tudnak költségvetést fabrikálni. A pénz meg, mint azt már említettem eltűnt a nagy szoci pénznye(r)lő automatában.

Hátakkor most mi tévők legyünk? sóhajtottak a páncélaudi (vonat) hátsó ülésén. Honnan lesz itt pénz? És itt ismét, ahogy a hetvenes évektől napjainkig szokták, valami belső „kádári reflexnek” engedelmeskedve egyként kiáltottak fel: Hitelt! No, nem a Széchenyi-féle, hanem a Khan-féle IMF. Csakhogy éppen itt van a bökkenő. Még ez a hitel is csak arra elegendő, hogy éppen a vízfelszínén tarthassák a süllyedő hajót. A választás előtti szoci-féle „mézesmadzag politikára” meg aztán végképp nem. Ráadásul az IMF minden egyes euró centért keményen szorongatja a szocialisták t…két. Ha nincs ismételt megszorítás, akkor hitel sincs. Tehát a választás igencsak leegyszerűsödött: IMF hitel nélkül azonnali bukás, vagy egy kétségbeesett próbálkozás, hogy hitelből kihúzzák még egy évig. Közben meg hátha történik valami, Lendvai kifogja az aranyhalat a rakpartnál vagy valami efféle, de addig is az iratmegsemmisítők is nyugodtan dolgozhatnak tovább az alagsorban.

Röviden és tömören itt a vég! Saját csapdájukba estek a szocik. Sportnyelven szólva: Sakk, bár a matt még hátra van. Vereség lesz ez akárhogy is nézzük, csak a mértéke nem mindegy.

Az MSZP-nek mára már csak egyetlen fegyvere maradt, a hisztériakeltés, aminek egyetlen célja a Fidesz kétharmados többségének megakadályozása. A napnál is világosabb itt hónapok óta javábban folyik a visszavonulás, már csak utóvédharcaikat vívják a szocik. Másra már nem telik, csak egy kis szélsőségezésre, riogatásra és némi dögunalmas orbánozásra.

A Fidesznek pedig be kell tudni rúgni a ziccert, mert, ha elhibázza, könnyen visszatérhetnek 2014-ben. Lendvai amúgy is egy olyan „I’ll be back” terminátorasszony típus.

Tehát jó sztahanovista módjára csak dolgozni, dolgozni és dolgozni kell. De ésszel! Az országgyűlési választásokon nem lehet más cél, csak a kétharmad, ami elvezethet az igazi rendszerváltáshoz. A régi párt dinoszauruszoknak pedig a „Szocialista szellem panteonjában" a helyük, nem a Parlamentben. A jövőről egyszer és mindenkorra ne a múlt, hanem a jelen dönthessen. Azt meg mindannyian tudjuk, hogy a szűk hét esztendő után minek kell jönnie…

 

Heer Ádám

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fidelitas Esztergom · http://esztergom.fidelitas.hu 2009.06.16. 15:28:14

Egyre többen mondják ki, hogy IGAZI RENDSZERVÁLTÁS KELL:

Koporsót vitt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a Magyar Szocialista Párt székháza elé. Rétvári Bence országgyűlési képviselő szerint az MSZMP maradványpártja elvette az emberek és a fiatalok rendszerváltás óta eltelt 20 évét.
Azt mondta: 1989-ben a fiatalok bizakodóbbak voltak a jövőt tekintve, mint a maiak, pedig Magyarország ma az Európai Unió tagja és elvileg a lehetőség is több, mint akkor. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerint a rendszerváltás óta eltelt időszakra rányomta bélyegét a kommunista diktatúra örököseinek hatalomhoz való ragaszkodása.

„Azt akarjuk, hogy elkezdődjön végre a rendszerváltás második felvonása. Ennek már csak egyetlen feltétele van: a Magyar Szocialista Párt álljon félre a hatalomból! Adjanak végre esélyt arra, hogy a magyar emberek mielőbb eldönthessék, ki alkalmas az ország kivezetésére a mély válságból. Az elmúlt 20 évet már eltemettük, de a következő 20 évet nem adjuk” - fogalmazott Gaál Gergely, a szövetség alelnöke.

Szép volt IKSZ:)
süti beállítások módosítása