Fidelitas Esztergom

A Fidelitas Esztergom csoportját 2002-ben alapították nemzeti, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású fiatalok. Csoportunknak jelenleg 50 tagja van. Rendszeresen szervezünk programokat (könyvbemutatók, filmvetítések, kirándulások, Polgári Est, karitatív tevékenység, stb...) Csoportunk szívesen látja és várja az aktív munkában részt venni kívánó fiatalokat! esztergom.fidelitas.hu

Friss topikok

Polgári gondolkodású fiatalok fóruma

2010.10.19. 10:09 Fidelitas Esztergom

Adományokat vittünk Kolontárra

Az esztergomi Fidesz, Fidelitas és a Polgári Kör tagjai múlt héten hétfőtől péntekig gyűjtöttek adományokat a kolontári katasztrófa áldozatainak. Nagy örömünkre az esztergomi polgárok most sem fukarkodtak a felajánlásokkal: 203 pormaszk, 10 vegyvédelmi ruha, 5 esőkabát, 5 védőszemüveg, 12 munkavédelmi gumikesztyű, 2 marmonkanna, 34 liter tisztítószer, 20 csomag tészta, 10kg rizs és több tucat különféle étel, mint például, bolognai szósz, kenőmájas, konzerv, gyorsleves és csokoládé érkezett a Fidesz irodába.

A felajánlásokat Heer Ádám a Fidelitas megyei elnöke, ifj. Pócsföldi József Fidelitas alelnök és Zoltai Dániel önkormányzati képviselő hétfőn szállította Kolontárra a rászorulóknak. Heer Ádám elmondta, az indulás előtt olyan híreket kaptak, amely szerint a védőmaszkot nem ajánlatos tizenöt percnél tovább nem felvenni, mivel ennyi idő eltelte után a szájban fémes ízt, a fülben pedig pattogást érezni. A helyszínre érkezve a rendőrök elmondták, hogy az eső miatt nem kötelező a védőmaszk viselése, de mindenkinek a saját belátására bízzák annak használatát. Kolontárra csak Devecser felől lehet eljutni, hiszen az ajkai utat lezárták a szennyezés miatt. A kolontári általános iskolában található adománygyűjtő helyre vezető úton saját szemünkkel győződhettünk meg a vörösiszap által okozott katasztrófáról. A devecseri patak teljesen vörös színű lett, a házak falán néhol két méteres magasságot is elérte a vörösiszap folyam magassága, a kolontári iskola focipályája és a falut övező szántóföldek pedig iszaptengerré váltak. A hatalmas pusztítást látva az ember bele sem mer gondolni, hogy milyen lehetett ezt a szörnyűséget megélni. Valószínűleg a teljes helyreállítás hosszú éveket fog igénybe venni, ha egyáltalán van erre esély.

 

A Fidesz, Fidelitas és a Polgári Kör nevében ezúton is köszönjük felajánlásaikat a tisztelt Esztergomi Polgároknak!

 

Képek itt:

 

www.facebook.com/album.php

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása