Fidelitas Esztergom

A Fidelitas Esztergom csoportját 2002-ben alapították nemzeti, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású fiatalok. Csoportunknak jelenleg 50 tagja van. Rendszeresen szervezünk programokat (könyvbemutatók, filmvetítések, kirándulások, Polgári Est, karitatív tevékenység, stb...) Csoportunk szívesen látja és várja az aktív munkában részt venni kívánó fiatalokat! esztergom.fidelitas.hu

Friss topikok

Polgári gondolkodású fiatalok fóruma

2010.12.08. 11:40 Fidelitas Esztergom

14 éves a Fidelitas!

 Mi is részt vettünk a Fidelitas 14. szülinapi buliján, Székesfehérváron. A buli előtt –ahogy az már lenni szokott- azért dolgoztunk is egy kicsit, hiszen Országos Választmányi ülés is volt. A Kodolányi János Főiskolán tartott rendezvényen ott volt Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, valamint Pintér Sándor belügyminiszter, s részt vett a programon több, az új nemzedék tagjaiból kikerült önkormányzati képviselő is.

Röviden a választmányi ülésről:

 

A kihelyezett választmányi ülést házigazdaként és meghívóként köszöntötte Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki ugyancsak a Fidelitasban ismerkedett meg a közélettel, s annak alelnökeként is dolgozott.

A Fidelitas országos elnöke, Ágh Péter is köszöntötte a küldötteket: „A Fidelitas az egyik meghatározó szereplője a magyar politikai életnek, hiszen tízezernél több tagja van, s a szervezet korábbi, illetve jelenlegi tagjai közül 17 országgyűlési képviselő került ki, az önkormányzatokban pedig a közösség 130 tagja dolgozik képviselőként, illetve nagy számban polgármesterként, s ad új lendületet a településeknek.”

Varga Mihály hangsúlyozta: az oktatási, egészségügyi, munkához jutási és gazdasági lehetőségeket figyelembe véve nem könnyű út áll ugyan a fiatalok előtt, de "sokkal ígéretesebb, mint ami a Fidesz 22 évvel ezelőtti alakulásakor volt". Hozzátette: a kormány a jövő érdekében változásokat hajt végre az egészségügy és az oktatás területén, s kész arra, hogy azokat a Fidelitas segítségét, együttműködését igénybe véve indítsa el.

Pintér Sándor azt mondta: a fiataloknak jelentős szerepet szán a kormány az önkormányzati területen, valamint a közrend, közbiztonság helyreállításában. A belügyminiszter hangsúlyozta: a fiataloknak politikai szerepet kell vállalniuk ahhoz, hogy a jövő olyan legyen, amilyennek ők szeretnék. Hozzátette: a fiatalok új vérkeringést hoztak "a törvényhozás gyakorlatába", figyelembe vették a javaslataikat, s számítanak rájuk a közrend, közbiztonság területén is.

Pintér Sándor üdvözölte a Fidelitas önkormányzati képviselőit, s célként fogalmazta meg, hogy az új nemzedék települési politikusai és a Belügyminisztérium partnerként működjenek együtt Magyarország városaiért és falvaiért.

 

A választmányi ülés után a vacsora következett, majd egy kiváló bor és pálinkakóstoló után egy közeli szórakozóhelyen folytattuk az estét. Az est folyamán Heer Ádám megyei elnök és az esztergomi küldöttség több fidelitasos országgyűlési és önkormányzati képviselővel folyatatott eszmecserét a közelmúlt politikai eseményeiről.

 

Végül ezúton kívánunk még egyszer boldog 14. születésnapot a Fidelitasnak és reméljük, hogy még sok ilyen jó hangulatú alkalom adódik a közös ünneplésre!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása